130 miliona dinara za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom

Bez autora
Jan 30 2012

Ministar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić uručio je danas rešenja o dodeli novčanih sredstava u iznosu od 130 miliona dinara za finansiranje projekata republičkih i pokrajinskih saveza osoba sa invaliditetom.Rešenja su dobila 32 republička i pokrajinska saveza koji okupljaju ukupno 526 udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom. Cilj realizacije ovih projekata je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i podizanje svesti javnosti o njihovim pravima i potrebama.

130 miliona dinara za unapređenje položaja osoba sa invaliditetomMinistar rada i socijalne politike u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić uručio je danas rešenja o dodeli novčanih sredstava u iznosu od 130 miliona dinara za finansiranje projekata republičkih i pokrajinskih saveza osoba sa invaliditetom.

Rešenja su dobila 32 republička i pokrajinska saveza koji okupljaju ukupno 526 udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom.

Cilj realizacije ovih projekata je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i podizanje svesti javnosti o njihovim pravima i potrebama.

U ovoj godini biće izdvojeno još 240 miliona dinara za redovne konkurse koje resorno ministarstvo raspisuje za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom, kao i 30 miliona dinara iz Programa za pružanje i unapređenje usluga na lokalnom nivou (DILS).

Kako je ministar Ljajić istakao, ove godine je prioritet da se što pre donese akcioni plan za sprovođenje Strategije za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom za period od 2012. do 2015. godine. Takođe, prioritet je i donošenje zakona o znakovnom srpskom jeziku kako bi se unapredio položaj nemih osoba u društvu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik